{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Hvilken type er du i et online møde?

Hvordan er du i et online møde? Det spørgsmål er du måske især blevet klogere på de seneste måneder, hvor antallet af online møder generelt er steget markant. Du har måske også bemærket at du og dine kollegaer har forskellige tilgange til et online møde.

Det er der en masse psykologiske grunde til. Vi er nemlig alle forskellige – også når vi er på arbejde. For at kunne styrke teams og udvikling af såvel medarbejdere som ledere, bruger man ofte en typologitest, der deler mennesker op i fire forskellige typer. Hvis man kender sin egen type og sin kollegaers type, bliver man ikke alene klogere på sig selv, men også på de andre i teamet. Det kan styrke samarbejde, trivsel og produktivitet.


Denne indsigt gør sig naturligvis også gældende i online møder. Med den øgede digitalisering og ”new normal” vi ser i arbejdslivet, bliver det endnu mere relevant at overveje, hvordan du kan styrke din kommunikation og samarbejdet i netop online møder. Det forudsætter at du kender dig selv og de andre mødedeltagere.

Hvilken type er du?

Kan du kende dig selv i en af disse fire typer fra typologitesten EASI? De er her beskrevet lidt karikerede og selvfølgelig har vi alle nogle dele fra hver type i vores personlighed. Men én af typerne vil repræsentere din primære adfærd i et online møde. Hvem er du?

Entusiast

Du er typen, der klikker på mødelinket i sidste øjeblik uden at vide om teknikken virker. Ofte er du

 uforberedt, men har hurtigt en holdning til emnet.

Du foretrækker online møder, hvor du kan se dig selv og de andre. Samtidig kan du lide møder, hvor der er plads til at inspirere andre. Du snakker meget og gerne om dig selv. Du har en uformel og sprudlende fremtoning.

Du udfordrer gerne de gældende præmisser hvis det hjælper til at finde nye unikke løsninger. Du elsker konceptdiskussioner og får hurtigt nye ideer, også selvom om det er udenfor agendaen. Du er optaget af de store linjer og vil helst ikke at bruge tid på detaljer eller fælles planlægning. Du træffer gerne hurtige spontane beslutning eller åbner op for en konfrontation på et onlinemøde.

Implementer

Som implementer klikker du på mødelinket lige akkurat til tiden og forventer at teknikken virker.
Du foretrækker korte møder uden unødig sidespring om andre emner.

Det er gerne dig, der tager gerne mødelederrollen og du forventer at der er styring og en klar dagsorden for mødet.

Du har en styrende og bestemmende fremtoning og pakker ikke dine budskaber ind. Du taler mere end du lytter på de andres holdninger.

Du går direkte til sagen og taber energien, hvis der ikke er fremdrift på mødet. Du tager gerne en konflikt på et onlinemøde og kan godt finde på at ”forlade” mødet mens det er i gang, hvis du ikke finder emnet relevant.

Supporter

Som supporter klikker du på mødelinket i god tid så der er tid til at afprøve teknikken. Du foretrækker at kunne se alle deltagere og deres reaktion på onlinemødet.

Med lidt small talk på mødet kan du fornemme stemningen og hvordan det går med de andre. Du er lyttende og har en uformel fremtoning.

Når du skal fremlægge, er det nærværende og imødekommende. Du tilstræber du at forklare omstændigheder for beslutningerne og anerkende alles indsats og synspunkter.

Hvis tilliden ikke er på plads, kan du virke ubeslutsom og holder dine egne synspunkter tilbage på mødet. Du ønsker ikke at presses til en hurtig beslutning, hvis ikke alle relevante personer er med på ideen. Du foretrækker tid til dialog i mindre grupper imellem møderne og undgår konflikter på onlinemøder.

Analytiker

Som analytiker klikker du på mødelinket i god tid og har afprøvet teknikken inden. Du vil lægge mærke til detaljer, som fx hvis kameraet ikke peger ordentligt på mødelederen.

Du foretrækker online møder med en klar agenda, der er sendt på forhånd. Dit fokus er på det faglige og agendaen for mødet. Du er forberedt til mindste detalje og er struktureret, disciplineret og præcis i din fremlæggelse.

Du bryder sjældent talerækken, men kan godt blive irriteret hvis andre gøre det. Du viser det dog ikke. 

Du har en formel fremtoning og inviterer ikke til small talk. Samtidig ønsker du heller ikke (spontant) at skulle brainstorme om nye afgørende emner. Du ønsker ikke at love mere end man kan holde, men vil gerne være helt sikker først.

Hvilken type arbejder du mest sammen med?

Kunne du genkende dig selv i en af typerne? Prøv også at tænke over hvilke typer dine nærmeste kollegaer er, når I har online møder. Mon ikke du kan genkende dem også. Din chef eller leder vil også være en af typerne og måske gør denne viden dig i stand til bedre at forstå det samarbejde I har. Dynamikken i et team eller i et lederforhold kan hurtigt forbedres, når man bliver opmærksom på typernes forskellige fokus.

Overvej hvordan du kan bruge denne viden om jeres forskellige typer i din hverdag.

Vil du vide mere om din type?

Du kan prøve at tage typologitesten EASI, hvis du har lyst til at kende din egen type. Den vil fortælle dig hvilken type du er på arbejdet og ikke blot i et online møde.

Prøv EASI gratis og download den fulde rapport med det samme.

Hvad er EASI?

EASI er en typologitest, der arbejder med fire personlighedstyper. Testen bruges især til udvikling af teams eller ledere og måler både på adfærd og motivation. EASI er baseret på Big Five modellen. Testen er udviklet af Master International i Danmark, hvor psykologer, psykometrikere og dataeksperter sikrer testens kvalitet på et højt internationalt niveau.

Læs mere om EASI og hvad du kan bruge testen til her.

Category: Udvikling
Tags: EASI

Dato: 29.05.2020

Mia Debel

Mia Debel

Content Writer