{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Vælg en testleverandør, der matcher din forretning

Den kvalitet, du får fra din testleverandør, påvirker det resultat og den viden, du får i dine testværktøjer. Derfor er det vigtigt, at du sætter krav til din testleverandør. Vi gennemgår de vigtigste punkter, når du skal udvælge testværktøjer, så du finder den testleverandør, der bedst matcher din forretning.

Ved du, hvad du skal forvente af en testleverandør til din virksomheds testværktøjer? Uanset om du skal i gang med et testværktøj for første gang eller om du evaluerer dit eksisterende testværktøj, er det væsentligt, at du får det produkt, der bedst matcher din forretning. Derfor skal du også sætte krav til din testleverandør, så du får et testværktøj i højeste kvalitet. Brug vores tjekliste til at finde den rigtige testleverandør, der passer til netop din forretning.

Hvis du ikke er vant til at sammenligne testleverandører, kan det være svært at vurdere, hvilke parametre der er relevante. Derfor vil vi hjælpe dig med stille spørgsmål og overveje vigtige parametre, som kan pege dig i den rigtige retning af en testleverandør, hvis test kan skabe mest værdi for din forretning. 

Tjekliste: vælg en test, der matcher din forretning

Sådan vælger du en testleverandør, der matcher din forretning

Download vores tjekliste og find inspiration til de vigtigste spørgsmål og overvejelser, når du vælger testleverandør.

Du kan løfte din forretning med en testleverandør. Men kun, hvis du har det rigtige match. Markedet for erhvervstest til rekruttering eller udvikling af medarbejdere er stort, og der er mange testleverandører at vælge imellem. Det kan være mere end svært at vurdere, hvilke parametre, der er relevante for netop din forretning. 

Det er en en meget uigennemsigtig branche. Derfor skal du selv være skarp på, hvilke på behov du har, og selv kunne lave din research.

Stil krav til din testleverandør

Det første og mest grundlæggende råd er, at du skal stille krav til din testleverandør. Du skal forvente en høj kvalitet. 

Det er vigtigt at huske på, at man i testbranchen skal kunne dokumentere sine produkter. Det gælder, uanset om det er uvildige godkendelser, GDPR audit, normer, validitet eller ISO-standarder. 

Der findes mange måder at dokumentere påstande. Men husk altid at stille krav til dokumentationen for at sikre, at du vælger en test, der understøtter din forretning hele vejen rundt. 

Hvilken opgave skal løses?

Med dine krav in mente, kan du nu tage et kig på din egen forretningsstrategi og vurdere, hvor testleverandøren skal bidrage. Hvilke KPI’er skal testleverandør og testværktøjer være med til at forbedre? Hvilken værdi skal testen skabe?

Undersøg spørgsmålene på flere niveauer af din forretning og bliv endnu mere konkret på målepunkterne, når du implementerer eller udskifter testværktøjerne. Det kan f.eks. være KPI’erne time to fill, time to hire eller cost of hire.

Samtidig er der spørgsmålet om, hvilke typer af testværktøj(er) du har brug for til opgaven. Hvad skal du investere af tid og økonomi for at få dig selv og dine kollegaer certificeret?

Bliv klogere på hvad testværktøjer er i denne artikel. 

Hvordan er kvaliteten?

Husk også at spørge ind til maskinrummet. Det er nemlig afgørende, at validiteten (om testen måler, det vi ønsker at måle på) og reliabiliteten (hvor præcis metoden er) er dokumenteret, gennemtestet og god nok. 

Dette er et lettere nørdet område, men det er også dette område, der sikrer, at din test rent faktisk måler på det, du gerne vil vide.

De bedste testværktøjer i branchen bygger deres viden på de tunge og klassiske teorier, som har vist sit værd igennem mange års forskning og brug.

Hvad forventer du af din testleverandør?

Hvad betyder ellers noget for dig og din forretning, når det kommer til testleverandøren og testværktøjet?

  • Er det, hvilken platform de stiller til rådighed?
  • Er det, hvilke muligheder du har for at sammenligne data, lave analyser og indsamle data?
  • Er det, hvor let er det for dig at håndtere persondata i systemet?
  • Eller er det noget helt andet?

Er det, hvilken platform de stiller til rådighed? Hvilke muligheder du har for at sammenligne data, lave analyser og indsamle data fra nuværende kolleger og/eller kandidater? Hvor let er det for dig at håndtere persondata i systemet?

I testbranchen skal vi både levere moderne teknologi og høj datasikkerhed. Det skal være nemt at sende og udfylde test, mens sikkerheden skal være 100% i overensstemmelse persondataloven. Det er en verden, hvor tingene går hurtigt, og udviklingen er konstant. 

Tjek din testleverandør efter og find ud af, hvor moderne de er i deres tilgang, og find ud af om de bruger de nye teknologiske muligheder, vi har i dag.

For nogle betyder den geografiske placering også meget. Undersøg om placeringen betyder noget i forhold til din kontakt med testleverandøren.

I forbindelse med, at du tjekker op på placeringen kan du også tjekke testleverandørens supportmuligheder. Hvilke tidspunkter kan du forvente support? Hvilke emner dækker support og på hvilke sprog kan du forvente hjælp?

Du bør også overveje dine forventninger til uddannelsesmuligheder. Hvilke kurser tilbyder testleverandøren, og hvilket sprog findes testværktøjerne på? Nogle test kræver ikke certificeringer, mens andre kræver træning og uddannelse for at kunne få det fulde potentiale ud af testen. 

Tjekliste: sådan vælger du en testleverandør, der matcher din forretning

Der er mange vigtige punkter, du skal være opmærksom på og overveje i valget af en testleverandør. 

Vi har samlet de vigtigste spørgsmål i en gratis tjekliste, du skal stille dig selv eller testleverandøren, inden du vælger. 

Du får spørgsmål og overvejelse om:

  • Produktet og hvordan du kommer godt i gang
  • Teknologi, data og GDPR
  • Sparring og support
  • Det globale vs. det lokale
  • Kvalitet og økonomi.
Tjekliste: vælg en test, der matcher din forretning

Sådan vælger du en testleverandør, der matcher din forretning

Download vores tjekliste og find inspiration til de vigtigste spørgsmål og overvejelser, når du vælger testleverandør.

Category: Test, Datadrevet HR, Rekruttering
Tags: Test

Dato: 23.07.2021