{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Tag thought leadership post-corona

Vil du træde ud på den anden side af corona som thought leader? Og med muligheden for mere effektivitet og arbejdsglæde hos medarbejderne? Vi guider dig igennem de 5 niveauer af proaktivitet, som løfter jer videre. Tag det bedste med fra krisen og forløs medarbejdernes uundgåelige forventninger til et mere digitalt og fleksibelt arbejdsliv

Er du opmærksom på, hvilken kultur I belønner på jeres arbejdsplads? Og har du overvejet, hvordan du flytter fokus fra ‘jeg kan se dig, ergo arbejder du’ til ‘bare du når dine resultater, er jeg ligeglad med, hvor du er, og hvornår og hvor meget du arbejder’?

Det er nemlig fremtiden. Hele 97% af danskerne har oplevet en ændring eller radikal ændring under corona. Og 8 ud af 10 foretrækker at arbejde hjemmefra.

Vi har taget temperaturen på danskernes arbejdsliv

På baggrund af +200 svar har vi taget temperaturen på danskernes arbejdsliv post-corona. Det har givet interessante svar. Og utrolig stor enighed. Data viser et signifikant mønster, når medarbejderne selv skal sætte ord på, hvordan corona har ændret deres arbejdsliv. Langt de fleste bruger de samme ord, når de skal deler deres tanker om arbejdslivet nu og fremover.

Læs hele undersøgelsen Fremtidens digitale arbejdsliv

En af konklusionerne er, at ingen savner transporttid. Og næsten alle oplever, at det er gået overraskende godt med de ændrede arbejdsforhold.

Det er nu, du som chef skal gribe muligheden for radikalt at ændre på jeres arbejdsformer og træde i karakter som thought leader. En mulighed som denne opstår meget sjældent. Så hvordan kan I gentænke arbejdsformer, indretning og kultur?

De 5 niveauer af proaktivitet

Vi peger på de 5 niveauer af proaktivitet, som I skal igennem lige nu. 5 essentielle beslutninger, I skal tage. Både med topledelsen og med medarbejderne. Det handler om fleksibilitet, hjemmearbejdspladsen, teknologi, indretning af kontoret og arbejdskulturen.

Her får du et uddrag af de 5 niveauer. Dyk ned i rapporten og få det hele med.

Fleksibilitet 

I vil bl.a. se, at nøglemedarbejdere ønsker at arbejde mindre tid, men vil levere det samme. Lad udgangspunktet være tillid samt klare forventninger og mål. I behøver ikke lande den permanente løsning med det samme, men opstil flere mulige scenarier, som I tester af over en periode.

Hjemmearbejdspladsen 

I skal også forholde jer til det lidt mere lavpraktiske, men ikke mindre vigtige: Hvilket udstyr, skal I stille til rådighed for hjemmekontoret? Opfindsomheden for at skabe attraktive medarbejdertilbud vil være stor i de kommende år. Hjælp dine medarbejdere, så de er klædt ordentligt på derhjemme.

Teknologi

Så er der den teknologi, som virksomheden stiller til rådighed til intern chat, webinars, online-møder mm. Skab snarere en pallette af systemer, som opfylder et bredt behov, og som medarbejderne kan boltre sig på, snarere end at begrænse dem. Igen er tillid et nøgleord. Husk, mange har brug stadig brug for at være sociale, selv om de arbejder remote.

Indretning af kontoret

Når folk kommer mindre på kontoret, behøver alle så faste pladser? Genbesøg planen og økonomien for indretning og kontorpladser. Og undervurdér ikke værdien af god kaffe, lækker frokost og sociale events.

Arbejdskultur 

Få skabt klare rammer for, hvilke forventninger I har til hinanden, når I ikke kan se hinanden. Afstem. Er det fx ok at forlade et Zoom-møde, hvis emnet ikke er relevant for en? Eller tage en yoga-time midt på dagen? Hvilke typer medarbejdere har du i dag? Passer det til virksomhedens kultur? Overvej, hvordan morgendagens talent ser ud fra dit perspektiv.

Fleksibiliteten bliver et konkurrenceparameter

Ting, der ikke var mulig før, er nu mulige. Få det bedste ud af det. Tag et kig på jeres virksomhed og jeres kultur, vaner, dogmer og indretning med friske øjne.

HØR OGSÅ Det digitaliserede arbejdsliv post-corona med Astrid Haug og Julie Kristine Strange

Og du kan være sikker på, at det bliver et konkurrenceparameter ved rekruttering og fastholdelse, hvis virksomheden troværdigt kan tilbyde reelle muligheder for at arbejde fleksibelt, digitalt og på medarbejderens egne præmisser.

Så tag stilling og thought leadership og find løsninger frem for at opstille barrierer for medarbejdernes fleksibilitet.

Vil du læse hele undersøgelsen? Find den her på dansk. Og her på engelsk

Category: Fremtidens HR
Tags: Ledelse

Dato: 25.06.2020