{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Tag thought leadership post-corona

Vil du træde ud på den anden side af corona som thought leader? Med muligheden for mere effektivitet og arbejdsglæde hos medarbejderne? Vi guider dig igennem de fem niveauer af proaktivitet, som løfter jer videre. Tag det bedste med fra corona-krisen, og indfri medarbejdernes uundgåelige forventninger til et mere digitalt og fleksibelt arbejdsliv.

Er du opmærksom på, hvilken kultur I belønner på jeres arbejdsplads? Har du overvejet, hvordan du flytter fokus fra “jeg kan se dig, ergo arbejder du” til “bare du når dine resultater, er jeg ligeglad med, hvor du er, hvornår og hvor meget du arbejder”?

Men hvorfor skal du flytte fokus? Fordi det er fremtiden.

Hele 97% af danskerne har oplevet en ændring eller radikal ændring under corona. 8 ud af 10 foretrækker at arbejde hjemmefra.

Læs mere om fremtidens digitale arbejdsliv i denne artikel. 

Bliv klogere på danskernes arbejdsliv post-corona

På baggrund af +200 svar har Master Danmark taget temperaturen på danskernes arbejdsliv post-corona. Dette unikke indblik fra medarbejdernes perspektiv har givet utrolig interessante svar.  

Data viser et signifikant mønster, når medarbejderne selv skal sætte ord på, hvordan corona har ændret deres arbejdsliv. Langt de fleste bruger de samme ord, når de skal dele deres tanker om arbejdslivet nu og fremover.

Læs hele vores undersøgelse i e-bogen: Fremtidens digitale arbejdsliv

En af konklusionerne i e-bogen er, at ingen savner transporttid. Næsten alle oplever, det er gået overraskende godt med de ændrede arbejdsforhold.

De fem niveauer af proaktivitet

Denne igangværende krise, giver dig som chef eller leder en enestående mulighed for radikalt at ændre på jeres arbejdsformer og træde i karakter som thought leader. Så hvordan kan I gentænke arbejdsformer, indretning og kultur?

Vi peger på de fem niveauer af proaktivitet, som I skal igennem lige nu, hvis I vil ses som thought leader. Det er fem essentielle beslutninger, I skal tage med topledelsen og med medarbejderne. De fem niveauer er:

  1. Fleksibilitet
  2. Hjemmearbejdspladsen
  3. Teknologi
  4. Indretning af kontoret
  5. Arbejdskultur.

Læs videre, og få en kort introduktion til de fem niveauer. Hvis du ønsker at dykke længere ned i niveauerne, kan du hente de fem guidelines i e-bogen her

Fleksibilitet 

I vil se, at nøglemedarbejdere ønsker at arbejde mindre, men vil levere det samme. Lad udgangspunktet være tillid samt klare forventninger og mål. I behøver ikke at have den permanente løsning med det samme, men kan som udgangspunkt opstille flere mulige scenarier, som I tester af over en periode.

Hjemmearbejdspladsen 

Det er vigtigt, I også forholder jer til det lidt mere lavpraktiske: Hvilket udstyr skal I stille til rådighed for hjemmekontoret? Opfindsomheden for at skabe attraktive medarbejdertilbud vil være stor i de kommende år. Hjælp dine medarbejdere, så de er klædt ordentligt på derhjemme.

Læs mere om, hvordan fremtidens arbejdsliv kan se ud post-corona. 

Teknologi

Corona-krisen har sat pres på krav til den teknologi, virksomheden stiller til rådighed til fx intern chat, webinarer og online møder. Skab derfor en palet af systemer, der opfylder et bredt behov, og som medarbejderne kan boltre sig på, snarere end at begrænse dem. Igen er tillid et nøgleord. Husk, at mange har stadig brug for at være sociale, selv om de arbejder remote.

Indretning af kontoret

Når folk kommer mindre på kontoret, behøver alle så faste pladser? Genovervej planen og økonomien for indretning og kontorpladser. Undervurdér ikke værdien af faciliteter som god kaffe, lækker frokost og sociale events.

Arbejdskultur 

Få skabt faste rammer for, hvilke forventninger I har til hinanden, når I ikke kan se hinanden.  Er det fx ok at forlade et Zoom-møde, hvis emnet ikke er relevant for en? Eller tage en yoga-time midt på dagen? Hvilke typer medarbejdere har du i dag? Passer de til virksomhedens kultur? Overvej, hvordan morgendagens talent ser ud fra dit perspektiv post-corona.

Fleksibiliteten bliver et konkurrenceparameter

Ting, der ikke var mulige før, er nu mulige. Få derfor det bedste ud af det. Tag et kig på virksomheden og jeres kultur, vaner, dogmer og indretning med helt friske øjne.

Du kan være sikker på, at det bliver et konkurrenceparameter ved rekruttering og fastholdelse, hvis virksomheden troværdigt kan tilbyde reelle muligheder for at arbejde fleksibelt, digitalt og på medarbejderens egne præmisser.

Så tag stilling, bliv thought leader, og find løsninger frem for at opstille barrierer for medarbejdernes fleksibilitet. Tillid og imødekommenhed skaber en bedre og stærke arbejdskultur. Det giver gladere medarbejdere, og det skaber resultater på bundlinjen.

Er du blevet nysgerrig på de fem niveauer, og kunne du tænke at dykke ned i resultaterne fra undersøgelsen? Læs e-bogen på dansk eller engelsk.

Bliv en bedre chef post-corona Hent gratis e-bogen om fremtidens digitale arbejdsmarked.

Category: Fremtidens HR
Tags: Ledelse

Dato: 25.06.2020