{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Det forandrede arbejdsliv post-corona

Store kriser har det med at ændre os som mennesker og vores tilgang til mange ting. På samme måde vil også vores tilgang til arbejdslivet og hele arbejdsmarkedet være ændret, når vi er på den anden side af den krise, coronavirussen har sat hele verden i.

Corona har betydet, at forandring finder sted meget hurtigt. Lige nu er vi i en form for undtagelsestilstand, hvor der skal findes hurtige løsninger på noget, der for lidt siden ikke var en virkelighed. 

Accelerationen af den digitale transformation sker, så virksomheder kan overleve, og arbejdspladser bevares, og for at vores samfund kan fungere. Transformationen sker i skyggen af virussen, men på lang sigt kan den vise sig også at have haft nogle gavnlige effekter på samfundet. Mon ikke at vi vil tage de fremskridt, der sker inden for digitaliseringen, og de nye måder at arbejde på med os og bruge post-corona?

I denne artikel sætter vi fokus på følgende:

Hvad sker der, når vi vender tilbage på kontoret?

Efter denne periode, hvor vi har fungeret som remote workers og fået indarbejdet nye vaner, vil vi møde ind på vores arbejde med et nyt mindset og en ny måde at agere på ift. digitale muligheder. 

På en måde er vi alle er blevet mere fleksible. Vores behov for fysiske møder vil være blevet mindre, og kortere møder er også indarbejdet som ny vane.

Vi har fundet ud af vigtigheden af det digitale arbejdsliv, og vi vil i højere grad stille krav til vores digitale platforme. Vi skal kunne bruge det og håndtere det, også når vi ikke har en kollega med teknisk snilde i baggrunden. Fremover kan man som arbejdsgiver ikke lade medarbejderne stå alene med det digitale. 

Corona har fordret, at medarbejderne skal have gode præmisser for at tage det til sig, så de kan føle sig trygge, uanset om de er derhjemme eller på kontoret. Vi vil se flere arbejdsgivere, der giver nye medarbejdere webcam, headset og mikrofon, som en del af deres ‘starter-kit’.

HR post-corona

I forhold til HR så kræver denne anderledes tid, at vi ikke mødes og holder ansættelsessamtaler. Det betyder, at alle interviews og testtilbagemeldinger må køres online. Det er en metode, vi her hos Master Danmark er tilhængere af og allerede har praktiseret før, da det kan effektivisere ansættelsesprocessen og minimere bias. 

Mon ikke denne digitale form vil fortsætte post-corona og blive helt almindelig i rekrutteringsprocessen?

Hent vores gratis e-bog om danskernes tanker omkring arbejdslivet post-corona. Få inspiration til, hvordan du som leder imødekommer de nye digitale og fleksible behov.

Klassisk forandringsledelse blev sat ud af spil

Coronas påvirkning af vores arbejdsliv skete så hurtigt, at alt det, vi ellers har lært om forandringsledelse, ikke kunne bruges. Vi blev kastet ud i det med ét og har alle skulle finde vores ben i det. 

Selvom det har været en turbulent og udfordrende tid, giver det gode redskaber, vi kan tage med os videre. HR har her en gylden mulighed for at bruge læringen fra denne forandring til kommende forandringer, der skal gennemføres.

Når så store ændringer sker på én gang uden den store planlægning, mindskes hierarkier og der bliver færre interne kampe og ‘politiske spil’, da beslutninger skal træffes hurtigt. Dette mindset er et vigtigt punkt at tage med sig fremover.

Roller skifter, og andre medarbejdere shiner. I dette tilfælde har især digitale færdigheder haft stor betydning. Nu kan alle holde onlinemøder, men dem, der var godt klædt på inden krisen, fik pludselig en stor fordel.

Det bliver ikke ‘normalt’ igen

Vi taler i denne tid meget om, at vi ønsker, alt bliver normalt igen. Men det er også tydeligt, ikke alt kan blive normalt igen, hvis normalt betyder, at det bliver som før corona påvirkede hele verden. Vi har ændret os, vores arbejdsliv har ændret sig, og vi kommer til at tage den læring med os, når vi igen vender tilbage til vores kontorer.

For hvilke dele af det arbejdsliv, som vi har haft dette år, gav os energi, og hvilke gjorde ikke? Det ved kun den enkelte, og virksomheder vil kunne tage dét, der gav energien, med ind i arbejdslivet post corona.

Den nuværende situation resulterer i, at vi tager et tigerspring ud i en digital uvished, der vil gøre os klogere og bedre rustet til fremtiden. Vi har tidligere talt om, at fremtiden var lige om hjørnet, men nu er den her, og der udfolder sig scenarier, som ingen var forberedt på. 

Verden er i hastig forandring. Når krisen – forhåbentlig snart - er overstået, vil fremtiden allerede være en realitet. Så står vi forhåbentlig styrket digitalt med nye muligheder og vaner, klar til at møde de nye udfordringer, som venter om det næste hjørne.

På den måde kan der komme noget godt ud af den krise, vi alle lige nu befinder os.

Bliv klogere på, og lad dig inspirere af, hvordan fremtidens digitale arbejdsliv kan komme til at se ud i denne artikel. 

Det digitaliserede arbejdsliv post-corona

Er du blevet nysgerrig på, hvilken betydning corona krisen får på vores arbejdsliv? Vores dygtige direktør, Julie Kristine Strange har sammen med digitaliseringseksperten, Astrid Haug, vendt og drejet, hvordan den nuværende krise får betydningen for fremtidens arbejdsmarked. Hør samtalen her.

Hvis du ønsker at blive endnu klogere på det nye digitaliserede arbejdsliv, vi går i møde post-corona, kan du hente vores gratis e-bog: Fremtidens digitale arbejdsliv. Heri undersøger Julie Kristine Stange og Astrid Haug 200+ danskeres tanker omkring arbejdslivet post-corona. Du får også konkrete tips til, hvordan du som chef kan imødekomme medarbejdernes nye krav til arbejdslivet.

Bliv en bedre chef post-corona. Hent vores gratis e-bog om fremtidens digitale arbejdsmarked.

Category: Fremtidens HR, Datadrevet HR

Dato: 02.04.2020