{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Hvordan ser arbejdslivet ud efter corona?

Store kriser har det med at ændre os som mennesker og vores tilgang til mange ting. Således vil også vores tilgang til arbejdslivet og hele arbejdsmarkedet være ændret, når vi er på den anden side af den krise, coronavirussen har sat hele verden i.

Corona er den krise, der gør, at forandring finder sted. Hurtigt. Fordi vi er i en form for undtagelsestilstand, er der ikke noget, der sendes i udvalg. Der skal findes hurtige løsninger på noget, der for lidt siden ikke var en virkelighed. Og de løsninger tegner konturerne af noget, der kunne være sket på fremtidens arbejdsmarkeds – det sker bare lige nu.

Accelerationen af den digitale transformation sker, så virksomheder kan overleve og arbejdspladser bevares, og for at vores samfund kan fungere. Transformationen sker i skyggen af virussen, men jeg tror, at det – på en meget trist baggrund - på langt sigt kan vise sig også at have haft nogle gavnlige effekter på samfundet. De fremskridt, der sker inden for digitaliseringen og de nye måder at arbejde på, tror jeg, vi vil tage med os og bruge post-corona.

Hvad sker der, når vi vender tilbage på kontoret?

Jeg tror, vi alle i denne periode, hvor vi har fungeret som remote workers, får indarbejdet nye vaner, så vores måde at arbejde på fremadrettet bliver anderledes. Vi vil møde ind på vores arbejde med et nyt mindset og en ny måde at agere på ift. digitale muligheder. Jeg forestiller mig, at vi alle er blevet mere fleksible – også digitalt. Vores behov for fysiske møder vil være blevet mindre, kortere møder er også indarbejdet som ny vane, og vi vil have andre og højere krav til digitale platforme, produkter mv.

I forhold til HR så kræver denne tid, at vi ikke mødes og holder ansættelsessamtaler. Det betyder, at alle interviews og testtilbagemeldinger må køres online. Det er en metode, vi her hos Master Danmark allerede tidligere har plæderet for, fordi det kan effektivisere ansættelsesprocessen og minimere bias. Jeg kan sagtens forestille mig, at den digitale form vil fortsætte og blive helt almindelig i rekrutteringsprocessen.

Jeg tror, at den nuværende situation gør, at vi tager et tigerspring ud i en digital uvished, der vil gøre os klogere og bedre rustet til fremtiden. Vi har tidligere talt om, at fremtiden var lige om hjørnet, men nu er den her, og der udfolder sig scenarier, som ingen var forberedt på. Verden er i hastig forandring, og når krisen – forhåbentlig snart - er overstået, vil fremtiden allerede være en realitet og så står vi forhåbentlig styrket digitalt med nye muligheder og vaner.

På den måde kan der komme noget godt ud af den krise, vi alle lige nu befinder os.

Lyt med: Samtale om det digitaliserede arbejdsliv post-corona

Fik du hørt, hvordan digitaliseringen speeder op og hvilken betydning det får på vores arbejdsliv, da jeg og digitaliseringseksperten Astrid Haug talte om, hvordan den nuværende krise får betydningen for fremtidens arbejdsmarked? Ellers kan du se optagelsen her.

 

 

Category: Fremtidens HR, Datadrevet HR

Dato: 02.04.2020