{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Hvilken adfærd kendetegner en succesfuld iværksætter?

Der investeres som aldrig før i startups. Men hvad går man efter som investor, og hvordan sikrer man bedst sin investering?

Disse spørgsmål har vi sat os sammen med DanBAN for at undersøge. DanBAN er et netværk af investorer, der primært investerer i startups. De ved om nogen, hvor vigtigt det er at udvælge de startups, der mest sandsynligt får succes, men mener ligesom Master Danmark, at der fokuseres for lidt på den menneskelige faktor, når man udvælger de virksomheder, som ønsker agt investerer i.

”Der er et kæmpe potentiale, hvis vi genbesøger udvælgelsesprocessen i forhold til at forudsige, hvem der vil få succes med deres startup,” fortæller Julie Kristine Strange, adm. direktør i Master Danmark.

Derfor har Master Danmark i samarbejde med DanBAN igangsat et projekt for at undersøge, om der er en særlig adfærd, der kendetegner nøglepersonerne bag en startup. For når det kommer til små startups, hvor der måske kun er 1-2 nøglemedarbejdere, spiller adfærd og handlemåde en afgørende rolle.

Hvad kendetegner succesfuld iværksætteradfærd?

DanBAN udvalgte 50 af deres mest succesfulde iværksættere i deres portefølje, og Master Danmark bad iværksætterne udfylde personlighedstesten OPTO, der forudsiger performance. Herefter undersøgte Master Danmark, om der var datadrevne mønstre, ligheder eller tydelige kendetegn. Formålet var at se, om man kan tale om en særlig adfærd, der kendetegner founder teams.

Og findings viste, at der var tydelige fællestræk. De iværksættere, der har fået succes, har i høj grad samme adfærd. Og undersøgelsen viste også, at man skal have denne adfærd i ekstrem, næsten sjælden høj grad for at opnå succes som iværksætter:

  • Udpræget forandringsvillige og initiativrige. Det var tydeligt, at her er tale om mennesker, der adskiller sig markant fra normen, når det drejer sig om at udfordre status quo og tage styringen.
  • Når det handler om at være udadvendt, ambitiøs, overbevisende og kreativ ligger alle iværksætterne i en gruppe, hvor ellers kun 2-4 % af arbejdsstyrken ligger.

Det viste sig også, at struktur ikke slet indgår i de succesfulde iværksætteres måde at agere på. Så hvis man som investor møder en iværksætterprofil, der arbejder struktureret, skal man være opmærksom på, at netop den adfærd kan bremse en mulig succes.

Måske er det ikke en iværksætter-adfærd, der som sådan overrasker, og hvad kan man så bruge resultatet til? I forhold til en investering bliver det brugbart at vide, om den iværksætter, man måske vil investere i, har den adfærd, der mest sandsynligt får succes. Ligesom en alarmklokke bør ringe, hvis man oplever en adfærd, der adskiller sig markant fra succes-iværksætternormen.

”Når der så tydeligt tegner sig en profil på en succes-iværksætter, er det oplagt, at den viden bør indgå systematisk og med skærpet opmærksomhed, når investor undersøger en potentiel startup”, siger Julie Kristine Strange.

Category: Test
Tags: OPTO

Dato: 08.01.2020