{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Grunden til, at du som leder, IKKE skal udvikle dine udviklingsområder

Flyt fokus fra udviklingsområderne, hvis du vi opleves som en ekstraordinær god leder. Og vær helt skarp på, hvilke styrker, der er vigtige for netop dig, din organisation, jeres målsætninger og eksisterende kultur.

Som leder i en digital verden skal du vise mere af dig selv. I dag og i fremtiden. De ledere, der er i stand til at transformere deres virksomhed, er dem, der tør transformere deres eget lederskab. Det kræver selvindsigt og viljen til udvikling. Men hvad er vigtigst at udvikle? Og hvor skal du lægge dit fokus? De fleste vil hive deres udviklingsområder op som nummer 1 på listen. Men det er der én rigtig god grund til at lade være med. Dit fokus skal tværtimod ligge et helt andet sted.

Sådan differentierer de ekstraordinære ledere sig

Hvad skaber det i det hele taget den gode leder? Vi kunne pege på alverdens værdifulde egenskaber og intelligent adfærd, men er det lige præcis det, der får andre til at opleve dig som en god leder? Spørgsmålet er, hvordan vi måler fremtidens lederskab.


Effektivt lederskab er komplekst og mangfoldigt. Der er ikke én rigtig måde at lede på. Det har forskning vist gang på gang. Men hvad forskningen også viser os, er, at der faktisk er kompetencer, der er mere værdiskabende end andre. Når det handler om at blive oplevet som en ekstraordinær leder. Et studie, på mere end 20.000 ledere og over 2.000 kompetencer, viser, at du som leder skal fokusere på 16 kompetencer, der differentierer de helt ekstraordinære ledere.

Lederevalueringen Leadership 360 tager blandt andet afsæt i studiet. De 8 top perfomance kompetencer er essensen af studiets 16 kompetencer holdt op imod bl.a. litteraturen, markedets vinkler og ekspertvalideringer. De 8 top perfomance kompetencer handler om evnen til at være troværdig, strategisk, forretningsorienteret, motiverende, kommunikativ, udviklende, resultatorienteret og innovativ.

Læs mere om Leadership 360

Styrk de kompetencer, der gør en forskel

Når det handler om at udvikle og styrke lederskab, er det altså bestemt ikke tilfældigt, hvilke kompetencer, der bliver fokuseret og fremelsket. Det handler om at fokusere knivskarpt på at udvikle og styrke de kompetencer, der gør en forskel, når man bliver vurderet som leder. Kompetencer der er afgørende for en leders effektivitet og dermed performance og effekt på medarbejdere og bundlinje.

Læs om de 8 top performance kompetencer

Fokuser på at blive ekstraordinær på flere områder

Samtidig handler det om at vide, hvordan du griber din udvikling som leder an. Med en 360 graders lederevaluering som Leadership 360 får du som leder indsigt i både udviklingsområder, styrker og skjulte styrker. Men hvor er det så, du skal lægge dit fokus? For nej, du skal ikke blindt fokusere på dine udviklingsområder. Men i steder på dine styrker og skjulte styrker. Så længe udviklingsområderne ikke er direkte fatale, så lev med dem. Fokuser i stedet på at blive ekstraordinær på flere områder.

Gode ledere er nemlig ikke defineret af manglen på udviklingsområder eller svagheder, men i stedet på tilstedeværelsen af tydelige styrker. Gode ledere har flere styrker. Der er faktisk en proportionel sammenhæng; jo flere styrker, jo større sandsynlighed for, at du bliver oplevet som en stærk leder.

Men, og det er en absolut vigtig pointe, hvilke kompetencer, der er de væsentligste af top performance kompetencerne, afhænger af organisationen. Så nu du står med dine resultater fra fx en 360 graders evaluering så overvej grundigt, hvilke styrker, der er de mest aktuelle for dig, din organisation, jeres målsætninger og eksisterende kultur.

Category: Udvikling
Tags: Leadership 360, Lederudvikling, Ledelse

Dato: 11.03.2021