{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Fremtiden for HR: Hvad gør vi nu...

Vi skal med øje på fremtiden, genbesøge og definere kerneopgaven.

Data er mit kernefokus. Data gør os både klogere og hjælper os med at træffe bedre beslutninger, men data er i sig selv også et af svarene. Vi hører det jo tit. Fremtiden tilhører dem, der ejer data og forstår at bruge data.

Data viser bl.a., at HR sidder i en oplagt position til at tage den styrende rolle. Det er en unik chance, fordi lige nu er førersædet tomt. Men det bliver det ikke ved med at være. Andre fagligheder er begyndt at tale og eksperimentere med emner, der peger ind i HR’s nutidige domæne.

HR bliver, ligesom andre brancher, tvunget til at forholde sig til arbejdsmarkedet generelt og håndtering af processer og opgaver, som kommer til at forandre sig. Det er noget af det, vores findings har vist os. Men de har også vist os, i hvilken retning vi skal kigge.

Vi skal med øje på fremtiden, genbesøge og definere kerneopgaven. Der er ikke én opskrift, som gælder for alle. Og jeg er ikke nødvendigvis sikker på, at kerneopgaven rimer på data. Til gengæld er jeg helt overbevist om, at måden, HR skal levere kerneopgaven på, rimer på data, digitalisering og brug af langt flere nye teknologier og helt nye arbejdsmetoder osv. Det er spændende, og der er så meget potentiale i det for HR.

License to operate

Det er der, du finder min personlige motivation: At HR skal stå skarpt og have en uomtvistelig berettigelse ved at understøtte forretningen – også om fem år. HR skal genopfinde måden, vi arbejder på, så vi kan bevare vores licence to operate. Det der legitimerer og retfærdiggør os. Jeg tror på, at fremtiden kan tilhøre HR, hvis det er os, der forstår at samle data, analysere viden, kommunikere budskaber og implementere relevante initiativer overfor medarbejdere og ledere. Tænkt på mulighederne…

Hvad nu, hvis vi kan få mere tid til det, vi synes er allersjovest? Og til fortsat at være forretningens trusted advisor? Tiden skal findes ved bl.a. at digitalisere nogle af de processer, hvor vi gentager de samme opgaver alt for ofte. Og hvis vi kan forudsige, hvor forretningens potentialer og risici ligger og samtidig stå parat med en action plan, positionerer vi os som en uundværlig sparringspartner. Forestil dig, at du kan forudsige, hvornår organisationens mest centrale ledere og medarbejdere siger farvel. Det kan Data Science i fremtiden hjælpe dig med. Med den viden kan du komme forretningen i møde, identificere cost-benefits og præsentere en action plan med det samme.

Så hvad gør vi rent faktisk nu?

Nu har du hørt lidt om mit blik på fremtiden, og hvad der driver mig. Så tilbage til det store spørgsmål: Hvad gør vi så nu?

Category: Fremtidens HR

Dato: 24.10.2018