{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Diversitet er en selvforskyldt udfordring

Vi har taget en snak med Simon Z. Kaczmarek om diversitet og bias i kølvandet på efterårets webinar om netop diversitet, bias og teknologier. Simon er Founder og CEO i TALNTCAST.IO, der er en jobportal, som udover at sørge for at skabe den nødvendige trafik til jobannoncen, også har erstattet den klassiske ansøgning og cv med en digitaliseret ansøgningsproces, som automatisk indikerer et match mellem ansøger og rollen.

Er diversitet et mål? Nej. Det er en selvforskyldt udfordring

Sådan lyder det kontant fra Simon Z. Kaczmarek, Founder og CEO i TALNTCAST.IO. Simon uddyber: ”Tager du fx 15 svensknøgler med, når du skal reparere en bil? Nej, du tager en hel værktøjskasse. Du skal bruge noget forskelligt. Det er åbenlyst. Det er det samme med mennesker. Diversitet er åbenlyst. Det er kun blevet en udfordring, fordi vi længe har rekrutteret forkert.”

Vi har taget en snak med Simon Z. Kaczmarek om diversitet og bias i kølvandet på efterårets webinar om netop diversitet, bias og teknologier. Simon er Founder og CEO i TALNTCAST.IO, der er en jobportal, som udover at sørge for at skabe den nødvendige trafik til jobannoncen, også har erstattet den klassiske ansøgning og cv med en digitaliseret ansøgningsproces, som automatisk indikerer et match mellem ansøger og rollen. Uden påvirkning af faktorer som køn, alder og etnicitet. Læs med og bliv klogere. Interviewet runder dermed også temaserien af.

Læs mere om status på bias, diversitet og nye teknologier.

Vi har rekrutteret uintelligent

Ifølge Simon Z. Kaczmarek er diversitet kun et tema i dag, fordi vi i årtier har rekrutteret uintelligent. Vi har simpelthen fejlet. Han siger: ”De klassiske ansøgninger og cv’er er et historisk levn fra en analog tid, som i dagens digitaliserede Danmark kræver uforholdsmæssigt mange ressourcer at håndtere. Langt de fleste virksomheder bruger en rekrutteringsproces, der blev taget i brug for 150 år siden, og det stopper virksomhederne fra at få de bedst egnede kandidater til en given rolle. Samtidig er bestyrelser og direktioner frustrerede over, at man ikke formår at få diversitet ind på alle niveauer i virksomhederne.

For Simon Z. Kaczmarek handler diversitet derfor ikke om KPI’er på nationaliteter eller køn. Han uddyber: ”Det handler om at sætte det bedste hold. Ved at vælge mennesker, der har den bedste kombination af nødvendige færdigheder og rette adfærd, højner du sandsynligheden for at lykkedes med jeres strategi.  At sætte kvoter på hvor mange høje, lave og kønsfordelingen er ikke vejen frem. Vil du have tilbudt jobbet fordi du var den bedst kvalificerede, eller fordi du opfylder en kvote?

Vil du se eller gense efterårets webinar om diversitet, bias og nye teknologier med Jakob Wolter, Novo Nordisk, Simon Z. Kaczmarek, TALNTCAST, Trine Colding, d’Angleterre og Julie Kristine Strange, Master Danmark? Hent optagelsen her. (Spol over de 2 første minutter, hvor vi venter på at "lukke" deltagere ind).

Drop din forældede rekrutteringsproces

Men hvad er så opskriften på den intelligente rekruttering? Ifølge Simon Z. Kaczmarek handler det om at skære ind til benet. Du skal se på færdighed og adfærd. Det er det, du skal undersøge. Og kun det. Til gengæld skal du gøre det knivskarpt og strukturere processen. 

Jeg har selv siddet som HR Direktør i danske virksomheder og ved derfor, hvor ressourcetungt det er at løfte den klassiske rekrutteringsmodel. En digital rekruttering med fokus på reelle færdigheder giver store muligheder for såvel små som store virksomheder, da det er skalerbart. Talentfulde medarbejdere er det reelle råstof i enhver virksomhed, men for at få de rette talenter ombord, så kræver det at vi bliver meget mere struktureret omkring adfærd og færdigheder og distancerer os fra elementer, som slører billedet. Det er på tide at gøre op med en forældet proces. Så kommer diversiteten af sig selv, lyder det fra Simon.

Du skal dog have tre ting på plads inden, formaner han: ”Du skal have mod nok til at sætte en vision! Droppe den traditionelle ansøgningsproces og erstatte ansøgningen og CV'et med opgavebaseret rekruttering. Og så skal du være doven. Automatiser r… ud af bukserne.”

Og det kan automatiseres. Det er netop det, Simon netop har skabt i TALNTCAST.IO. Nysgerrig? Du kan læse mere om det her.

Serie: Diversitet, bias og de nye teknologier

Alle er enige om, at diversitet er værdifuldt. Men hvorfor er vi så ikke kommet længere? Hvad er mønstrene, og hvordan kommer vi videre? Vi har taget temperaturen på branchen, og hvordan ser det ud? Hvad er status på arbejdet med bias og diversitet – og hvordan bruger vi de teknologiske muligheder, vi har til rådighed i dag? Følg med og læs, hvordan Novo Nordisk arbejder med inklusion, få d’Angleterres konkrete eksempler, hør TALNTCAST bud på fremtidens rekruttering eller Masters anbefalinger til teknologi og anonyme datadrevne processer.

Vil du læse mere om status på bias, diversitet og nye teknologier?

Undersøgelsen her var også afsæt for et webinar med eksperter fra Novo Nordisk, d’Angleterre, ScanExec og Master Danmark i efteråret 2020. Vil du se eller gense det? Hent optagelsen her. (Spol over de 2 første minutter, hvor vi venter på at "lukke" deltagere ind).

Category: Fremtidens HR
Tags: diversitet

Dato: 28.04.2021