{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Vælg en testleverandør, der matcher din forretning

Hvis du ikke er vant til at sammenligne testleverandører, kan det være svært at vurdere, hvilke parametre der er relevante.

Ved du, hvad du kan forvente af en testleverandør? Måske står du og skal ud at vælge en ny, eller også skal du til at trykke din nuværende på maven og undersøge, om du får det produkt, der matcher din forretning. Du kan løfte din forretning med en testleverandør - men kun hvis du har det rigtige match. 

Markedet for erhvervstest – til rekruttering eller udvikling af medarbejdere – er stort, og der er mange leverandører at vælge imellem. Samtidig kan det være mere end svært at vurdere, hvilke parametre der er relevante for netop din forretning. Det er en meget ugennemsigtig branche, og du skal derfor selv være skarp på, hvilke behov du har. Og lave din research. 

Stil krav til din leverandør

Det første og mest grundlæggende råd er, at du skal stille krav. Du skal forvente en høj kvalitet fra din leverandør. Og du skal huske, at man i testbranchen skal kunne dokumentere sine produkter. Det gælder, uanset om det er uvildige godkendelser, GDPR audit, normer, validitet eller ISO-standarder. Der findes mange måder at dokumentere sine påstande. Men husk altid at stille krav til dokumentationen for at sikre, at du vælger en test, der understøtter din forretning hele vejen rundt.

Hvilken opgave skal løses?

Nu er første skridt at kigge på din egen forretningsstrategi og vurdere, hvor testleverandøren skal bidrage. Hvilke KPI'er skal leverandør og test være med til at forbedre? Hvilken værdi skal testen skabe?

Undersøg spørgsmålene på flere niveauer af din forretning og bliv konkret på målepunkterne, når du implementerer eller udskifter test. Det kan fx være KPI'erne Time to fill, Time to Hire eller Cost of Hire.

Samtidig er der spørgsmålet om, hvilke typer af testløsning(er) du har brug for til opgaven. Og hvad du skal investere af tid og økonomi i at få dig selv og dine kollegaer certificeret.

Læs også: Hvad er en personlighedstest? Og hvordan bruges den bedst?

Hvordan er kvaliteten?

Husk også at at spørge ind til maskinrummet. Det er afgørende, at validiteten (om testen måler, det vi ønsker at måle på) og reliabiliteten (hvor præcis metoden er) er dokumenteret og god nok. Det er et nørdet område, men det er det, der sikrer, at din test måler på det, du gerne vil vide. De bedste i branchen bygger deres viden på de tunge og klassiske teorier, som har vist sit værd igennem mange års forskning og brug. 

Læs også: Sådan vurderer du kvaliteten af en test - validitet

Hvad forventer du af din leverandør?

Hvad betyder ellers noget for dig og din forretning? Er det hvilken platform de stiller til rådighed? For hvilke muligheder har du for at sammenligne data, lave analyser og indsamle data fra nuværende kolleger og/eller kandidater? Og hvor let er det for dig at håndtere persondata i systemet?

I testbranchen skal vi både levere moderne teknologi og høj datasikkerhed. Det skal være nemt at sende og udfylde test, og sikkerheden i forhold til persondata skal være 100 %. Det er en verden, hvor tingene går hurtigt, og udviklingen er konstant. Tryk leverandøren på maven og find ud af, hvor moderne de er i deres tilgang. Og om de bruger de nye teknologiske muligheder, vi har i dag.

Og hvad med den den geografiske placering? Betyder det noget for din kontakt med leverandøren?

Overvej også dine forventninger til uddannelsesmuligheder og support. Hvilke kurser tilbyder leverandøren, og hvilket sprog er de på? Hvornår kan du forvente support, på hvilket sprog og hvilke emner kan du få hjælp til?

Tjekliste: Sådan vælger du en testleverandør, der matcher din forretning

Vi har samlet de vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv eller testleverandøren, inden du vælger. Du får spørgsmål og overvejelser om:

  • Produktet og hvordan du kommer godt i gang
  • Teknologi, data og GDPR
  • Sparring og support
  • Det globale vs. det lokale
  • Kvalitet og økonomi

Ja tak, hent tjeklisten: Sådan vælger du en testleverandør, der matcher din forretning

Category: Test

Dato: 05.08.2020

Mia Debel

Mia Debel

Content Writer