{{office.HeaderText}}

{{office.Address}}

{{office.TeleponeNumber}}

{{office.MobileNumber}}

{{office.Email}}

Prisen for at vælge forkert

Hvis du ansætter den forkerte til jobbet, koster medarbejderen tid og penge, uden at være produktiv. Beregne præcis, hvad det koster at rekruttere og se, hvornår medarbejderen begynder at tjene penge

Måske har du ikke det præcise tal, men vi kan nok godt blive enige om, at det er dyrt at ansætte den forkerte.

Rekruttering af de rigtige medarbejdere er det mest kritiske aspekt i forhold til at drive en virksomhed. Hvis du ikke ansætter de rigtige mennesker til at begynde med, er din evne til at lykkes i næsten alt andet stærkt kompromitteret, og du mister penge.

Her i Master Danmark har vi lavet et gratis værktøj, vores beregner, der kan vise, hvad det præcis koster at rekruttere en konkret medarbejder. Og ikke mindst, hvornår medarbejderen har ”tjent sig selv hjem”.

Brug beregneren over en periode, og du vil tydeligt kunne se, hvor du kan fokusere på forbedringer. Måske er det steder, du allerede er opmærksomme på, eller måske dukker nye vinkler op. Uanset hvad, får du præcise tal og målinger, du kan bruge i argumentationen for, at noget skal optimeres eller ændres i rekrutteringsprocessen.

Er du allerede parat til at dykke ned i beregneren? Så hent den her. Ellers læs med lidt længere og få værdifulde fif til, hvordan du undgår at fejlrekruttere.

Vi ansætter på faglighed og fyrer på personlighed

Men lad os tage den fra toppen af. For det er ikke nemt at finde den rigtige medarbejder. Mange virksomheder oplever gang på gang, at de har ansat den forkerte til jobbet. Hvis medarbejderen ikke har de rigtige kompetencer og den rigtige attitude, kan fejlrekrutteringen ramme hårdt og skade virksomhedens omdømme og omsætning.

Beregninger viser, at en fejlrekruttering hurtigt koster i nærheden af en årsløn eller mere end 500.000 kr. (Ofir og Assistance HR Partners samt Randstad). Med beregneren kan du vise, hvad det præcis koster hos jer. Samtidig viser flere undersøgelser, at ledelsen er tilbøjelige til at vælge kommende medarbejdere på baggrund af faglige kvalifikationer, hvorimod overvægten af afskedigelser sker på baggrund af personligheden (HR People).

Personligheden er dermed mindst lige så vigtig som faglige kvalifikationer, når vi skal vælge medarbejdere. Det at kunne forudse kandidatens personlighed og adfærd tidligt i processen, er derfor meget værdifuldt, når man ønsker at undgå de dyre fejlrekrutteringer.

Hvordan forudser du hvem, der vil få succes i jobbet?

For at undgå dyre fejlrekrutteringer er det essentielt at gennemføre rekrutteringen struktureret. Her er rekrutteringsmetoden afgørende.

Skal du vælge kognitive test, personlighedstest, interview, CV eller en kombination? Læs om fordelene ved den kognitive test, og hvordan du bedst bruger personlighedstesten.

Gør det konkret, hvad du leder efter

Når du skal rekruttere en ny medarbejder, er det samtidig afgørende at du på forhånd har defineret indholdet af og betingelser for jobbet. Uanset hvilken metode, du så vælger. Du kan derfor gøre dig selv en stor tjeneste ved at være bevidst om, hvilken profil I søger, og hvad der præcist skal afdækkes i processen.

Jobanalysen er ikke en ny opfindelse. Men det virker. Og vi skal huske den.

Læs mere om jobanalysen.

De økonomiske konsekvenser ved en fejlrekruttering er altså store, og der er samtidig meget at vinde ved at anvende den rigtige metode og få et sikkert beslutningsgrundlag for at ansætte de bedste kandidater.

Fik du hentet din beregner? Ellers gør det her.

Så kan du:
• Beregne præcis, hvad det koster at rekruttere
• Se, hvornår medarbejderen tjener penge til virksomheden

Category: Rekruttering, Datadrevet HR
Tags: Fejlrekruttering

Dato: 18.11.2020