Gå fra erkendelse til handling med EASI

Vi møder Bjarne Brynk på en cafe i Odense en varm formiddag, han har lige være ude at styrketræne med et lederteam, han arbejder sammen med. Bjarne er ellers ikke ofte i Danmark, da han rejser rundt i hele verden og hjælper mennesker med at gå fra erkendelse til forandrende handling, der skaber værdi for andre. Hans arbejde er ofte med det Tyske Handelskammer og det handler om værdiskabende rådgivning i forhold til forandringsledelse, at ændre salgskultur og det han kalder ”Change Management in Augenhöhe”.

Der sniger sig tyske ord ind, når Bjarne taler passioneret om sit arbejde – han har nemlig boet mange år i Tyskland, hvor det med øjenhøjde er en skandinavisk kultur, de misunder.

Når Bjarne arbejder med forandringer, er der uden tvivl substans bag, men når man skal gå fra erkendelse til handling, er metoderne bedre jo simplere de er. Bjarne bruger bl.a. en metode kaldet SKUB (som er udviklet af Anne Kirketerp, der har en PhD i innovativ ledelse). Det er kort fortalt en metode med 7 strategier til at flytte sig fra tanke til handling, når vi oplever forandringer.

En af strategierne er selvindsigt og her bruger Bjarne typologien EASI, som er simpel og let at begynde at bruge i praksis. Selvindsigt er i det hele taget omdrejningspunktet for alle de forandringer Bjarne arbejder med. For at ændre sin adfærd skal man kende sig selv og sine styrker. På den måde kan man finde det, Bjarne kalder ”det næste bedste skridt” man kan tage. Hvis man hele tiden finder det næste bedste skridt, så kan man sikkert og langsomt ændre adfærd og begynde forandringen.

EASI i brug i omgivelserne og nuet

For at skabe selvindsigt og indsigt i de fire typer i EASI bruger Bjarne den setting han er i. Det kan fx være med flok kreative iværksætter på vej til Berlin. I bussen lærer han dem om typerne bl.a. ved hjælp af eksempler og anekdoter fra deres hverdag. Da de når første stop på en rasteplads, giver han dem forskellige opgaver om at tale med de mennesker, der arbejder i kiosken.

Bagefter taler de om personens reaktion og hvilken type, de mon er. Da de er fremme i Berlin skal alle holde en præsentation for en stor forsamling. De bliver filmet imens og bagefter kigger de på hvordan de reagerede og hvor deres styrker kom til udtryk. Der er mest fokus på styrkerne, for den største forandring sker, når man gør mere af det, man er god til.

På en anden tur har de glemt at bestille morgenmad på konferencestedet. Receptionistens reaktion på dette, bliver første læring om typer denne dag. Hvorfor reagerede hun som hun gjorde og hvilken type mon hun er? Det hjælper deltagerne at de har rigtige mennesker og opleverser knyttet til deres viden om typerne. Det skaber billeder i hovedet, som er lette at huske. Bjarne kalder det ”Kopfkino” altså den indre biograf.

Sammen med Stig Åvall Severinsen, der er verdensmester i fridykning, har Bjarne også holdt flere arrangementer om forandringer på Maldiverne og andre eksotiske destinationer, hvor vejrtrækning er en del af metoderne til øget selvindsigt og stressforebyggelse. Det at trække vejret dybt og visualisere er det letteste værktøj at bruge, for det kan du altid gøre uanset hvor du befinder dig. Desuden bliver personligheden meget tydelig både for den enkelte og de andre, når de kommer i vandet og skal holde vejret i længere tid.

Det at tage ud, ændre på rammerne og sætte mennesker i nye situationer gør typerne tydeligere og vi bliver klogere på os selv og hinanden.

Mulighed for at opleve Bjarnes metoder

Det er som nævnt ikke ofte Bjarne underviser og arbejder i Danmark, men hvis du er blevet nysgerrig på hans arbejde og har mod på at prøve nogle af de nævnte metoder på egen krop, så kan du opleve Bjarne, Stig og Anne, som er nævnt her sammen med Jess Agerbæk, der som leder har været igennem mange forandringsprocesser. De er nemlig gået sammen om en konference kaldet ”Sæt SKUB i din forandringsledelse” d. 20. august på Vejlefjord Hotel. Der er et spændende program med værktøjer og mange års erfaringer fra hele verden samlet på en dag. Du kan læse mere om konferencen her.

Vi har fået lov at give vores læsere en rabat på 50% af billetprisen, hvis man bestiller inden d. 19. juni. Med koden BRYNK50 får du billetten til 2.400 kr (normalpris 4.800 kr.) Find billetter her. Der er begrænset antal pladser.

Jeg håber Bjarnes historie har givet dig inspiration til at arbejde med test og forandring på nye måder – måske du lige nu overvejer hvad dit næste bedste skridt er i din egen forandringsproces?

 

Mia Debel

Finder og formidler små og store historier, der inspirerer til arbejdet med mennesker og test.

Kategori