Blog om målbar hr og fremtiden for hr

Her vil du løbende finde artikler om de emner, vi i Master Danmark brænder for.

Omdrejningspunktet er målbar HR og det at arbejde med mennesker. Det er medarbejdere i Master Danmark eller vores samarbejdspartnere, der skriver på bloggen om relevante emner.

 

 • HVAD ER EN PERSONLIGHEDSTEST OG HVORDAN BRUGES DEN BEDST?

  Hvorfor mennesker ”er” på en bestemt måde, er et spørgsmål, som har interesseret os siden antikken. Aristoteles var bl.a. optaget af at dele mennesker ind i fire typer ud fra deres typiske handlemønstre. Først i det 19. århundrede begynder man så småt at tale om ”personlighed” og frem mod det 20. århundrede blev teorier om personlighed mere og mere udbredt.
 • Kan man snyde en personlighedstest?

  Hvorvidt en kandidat kan ”snyde” en personlighedstest, er et spørgsmål, som optager rigtig mange testbrugere, og det helt korte svar er: Ja, det kan de godt. Man taler dog typisk ikke om ”snyd” i personlighedstests, fordi der ikke er rigtige eller forkerte svar, men bruger i stedet typisk ”faking”.
 • I kPMG er data en integreret del af hr   

  For Anja Leschly, Head of People i revision og rådgivningsfirmaet KPMG, er det at træffe beslutninger baseret på data essentielt for at bidrage strategisk og kunne levere reel værdi til forretningen.
 • Vær altid bevidst om formålet ved dataanalyse

  Når man arbejder med dataanalyse, er der altid faldgruber og forhold, man skal være ekstra opmærksom på. I forbindelse med dataanalysen, som Master Danmark laver i samarbejde med Potential in Action, er vi meget opmærksomme på, at deltagerne ikke efterfølgende skal tænke, om de er med i en ’rigtig’ eller ’forkert’ gruppering.
 • Dataanalyse hjælper unge arbejdsløse akademikere i job

  Hos konsulentvirksomheden Tange Gruppen har de i flere år kørt projektet Potential in Action, der bygger bro mellem arbejdsløse akademikere og virksomheder gennem et forløb, der strækker sig over 26 uger. Formålet er at give virksomhederne mulighed for at få ny viden og friskt input fra de nyuddannede akademikere, mens muligheden for akademikerne er at skabe et større netværk, at få erhvervsrettet deres kompetencer og opgraderet deres CV. Elementer, som gerne skulle hjælpe dem i job.