Blog om målbar hr og fremtiden for hr

Her vil du løbende finde artikler om de emner, vi i Master Danmark brænder for.

Omdrejningspunktet er målbar HR og det at arbejde med mennesker. Det er medarbejdere i Master Danmark eller vores samarbejdspartnere, der skriver på bloggen om relevante emner.

 

 • Hvad er datadrevet HR?

  I løbet af de seneste år er der talt og skrevet meget om datadrevet HR. Men hvad betyder det egentlig i praksis for HR-medarbejderen? Og hvordan arbejder man succesfuldt med data i HR?
 • Sådan bliver HR datadrevet

  Du bruger højst sandsynligt allerede data i dit HR-arbejde, men måske er det ikke struktureret og systematiseret. Det i hvert fald tendensen i de fleste danske virksomheder: Man ved, at data er vigtigt, men man får det ikke sat helt op på dagsordenen, fordi det kræver for meget.
 • Sådan vurderer du kvaliteten på en test - validitet 

  Som beskrevet i forrige artikel om reliabilitet, kan det være en jungle at navigere i om de testværktøjer, der findes på markedet, er af høj nok kvalitet til at skabe reel værdi for virksomheden.
 • Sådan vurderer du kvaliteten på en test - reliabilitet

  Det kan være en jungle at navigere i om de testværktøjer, der findes på markedet, er af høj nok kvalitet til at skabe værdi i virksomheden. Desværre har vi i Danmark ikke nogen agenturer som certificerer tests som de har det i fx Storbritannien (BPS) eller Norge (DNV). En certificeret test lever op til en række strenge kvalitetskrav vurderet af uafhængige eksperter og er et rigtig godt pejlemærke at gå efter i de lande. Men hvad gør man så de steder, som ikke har disse agenturer?
 • HVORFOR BRUGE TID PÅ EXIT-INTERVIEWS?

  Et exit-interview kan forekomme overflødigt. Medarbejderen er på vej væk fra virksomheden, så hvorfor er hans eller hendes input vigtige? Men tag ikke fejl, et exit-interview kan være en værdifuld datakilde, især hvis du skal rekruttere på baggrund af fratrædelsen. For hvem kender stillingen bedre end den, der har siddet i den?